Ik ben Chesney Vanroy, student Digital Marketing aan de Hogeschool West-Vlaanderen, Rijselstraat Brugge.profielfoto chesney vanroy retargeting explained online marketeer van Howest
Na mijn studies Economie-Moderne Talen aan het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut in Brugge ben ik de opleiding Toegepast Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Gent begonnen. Al snel drong het tot mij door dat deze opleiding niet bood waar ik echt naar op zoek was. Ik miste de praktijk en de specialisatie op online marketing. Dit vond ik wel terug in mijn huidige opleiding Digital Marketing.

Op vlak van online marketing heb ik geprobeerd om waar mogelijk wat extra praktijkervaring op te doen. Zo heb ik gewerkt als social media en content manager bij 2 verschillende webshops, heb ik de facebook advertising campagne voor “Nacht van de Meters” van KLJ Loppem verzorgd, heb ik een vakantiejob gedaan bij Pureplexity als online marketeer, werk ik als online marketeer bij Xares en loop ik momenteel stage in het online marketing team van The Reference.

Naast deze werkervaring heb ik ook geprobeerd om zoveel mogelijk online marketing events bij te wonen als DMF, STIMA for Students, Inspiration Days van The Reference, heb ik de kans gekregen om mee te werken op een hackathon bij Wijs, mogen helpen op Webtomorrow,…
Alleen kan het bijwonen van dergelijke events niet aantonen dat ik ook iets heb onthouden van alle dingen die er uitgelegd zijn geweest. Daarom heb ik reeds mijn Google Adwords Fundamentals examen afgelegd en ben ik geslaagd met een score van 90% en ook het Google Adwords Advanced Search examen staat nog op de planning.

Hoewel online marketing voor mij echt een passie is ben ik ook nog steeds erg actief in mijn jeugdbeweging. Na 5 jaar bestuur bij KLJ Loppem, 1 jaar ondervoorzitter bij KLJ Gewest Brugge en 2 jaar voorzitter van KLJ Gewest Brugge, ben ik nog steeds actief lid en kunnen zowel KLJ Loppem als KLJ Gewest Brugge steeds rekenen op mijn hulp bij evenementen en dergelijke.

 

Bekijk ook eens mijn persoonlijke website.

UPDATE: Ondertussen ben ik geen student meer maar zaakvoerder van Compas, freelance online marketeer bij Webstrike en online marketeer bij Combell Group. Voor een up-to-date profielbeschrijving kan je het best terecht op mijn LinkedIn profiel.